Complicaties waar veel pijn bij komt kijken

pijnklachten PDWanneer iemand heel erg veel pijn heeft, is dat natuurlijk een buitengewoon vervelende situatie. Het zorgt ervoor dat iemand veel minder mobiel is en soms durft men ook de deur niet meer uit, uit angst voor de pijn. We willen het vandaag eens over PostTraumatische Dystrofie (PD) hebben, omdat hier toch nog vrij weinig aandacht voor is.

Het is een complicatie die meestal ontstaat na beschadiging van de zenuwen. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een gebroken pols of ongeluk die betrekking heeft op de knieën. Men krijgt bij deze complicatie vaak opgezwollen ledematen, zoals een arm of been. De pijn die hierbij komt kijken is vaak heel erg, men heeft erg veel klachten. De exacte reden hiervan is nog niet helemaal duidelijk, maar dat het zeer vervelende klachten zijn mag duidelijk zijn.

Waar staat posttraumatische dystrofie eigenlijk voor?

De term is eigenlijk heel erg beschrijvend voor wat het precies is. Posttraumatische betekend eigenlijk na het ongeluk. En dystrofie wil zeggen een stoornis van zenuwen en huid. Deze stoornis treed dus op nadat er een ongeluk is gebeurd. Zoals gezegd beschrijft dit precies de complicatie zoals deze vaak voorkomt.

Wat is eraan te doen?

Er zijn diverse soorten behandelingen beschikbaar. Zo word er vaak medicatie voorgeschreven die de ontsteking moet remmen. Maar er zijn ook crèmes beschikbaar die lokaal moeten worden aangebracht om de klachten te remmen en de complicatie zo snel mogelijk weer op te lossen. Ook zijn er in het alternatieve circuit diverse behandelingen die het helingsproces kunnen ondersteunen of de pijn kunnen verlichten.