Imperfecties in de neus aanpassen

Ondanks dat echte schoonheid natuurlijk van binnen zit, willen mensen er toch graag goed uitzien. Het uiterlijk speelt dan ook zeker voor veel mensen een belangrijke rol. Ze willen zich vol zelfvertrouwen aan de wereld kunnen presenteren.

mooie vrouwAls iemand niet tevreden is over zijn of haar uiterlijk, dan kan dit een effect gaan hebben op het zelfvertrouwen. Het uiterlijk bestaat natuurlijk uit diverse onderdelen. Zo is er bijvoorbeeld de kleding, maar misschien wel het belangrijkste onderdeel is iemands gezicht. Het gezicht is namelijk waarmee men naar buiten treed. Als er in het gezicht iets is waar iemand niet tevreden mee is, dan kan is dit moeilijk te verbergen.

De neus in het midden van het gezicht

De neus is daarvan een goed voorbeeld. De neus is uiteraard in het midden van het gezicht gepositioneerd en is dus direct zichtbaar. Ook kan de stand of omvang van de neus de aandacht compleet op zich vestigen, waardoor andere karakteristieken uit het gezicht minder goed zichtbaar zijn. Een neus kan naar iemand zijn of haar smaak bijvoorbeeld wat groot zijn, scheef staan of een bobbel bevatten.

chirurgMiddels bijvoorbeeld een neusverkleining kan hier iets aan gedaan worden. Zulke cosmetische ingrepen zijn niet bedoeld om een neus compleet te veranderen, maar hebben als doel om bepaalde imperfecties weg te werken. Een dergelijk ingreep blijft altijd een risico, zoals dat bij iedere operatie het geval is.

Een ervaren chirurg zal ook altijd naar de rest van het gezicht kijken om ervoor te zorgen dat de gewenste aanpassingen ook goed bij de rest van het gezicht zullen passen. Het is namelijk zo dat symmetrie in een gezicht vaak als mooi wordt beschouwd, dus hier moet rekening mee gehouden worden bij zo’n operatie. Cosmetische chirurgie is zoals gezegd niet zonder risico, een arts of chirurg zal altijd deze risico’s doornemen.