Wat is een zzp aansprakelijkheidsverzekering? 

Simpel gezegd is een zzp aansprakelijkheidsverzekering een manier voor een zzp’er om jezelf te beschermen tegen kosten als gevolg van letsel of schade tijdens of in het verlengde van jouw werk. Een beroeps en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp is dus een goed idee. 

Werkzaamheden van ZZP 

Tijdens de werkzaamheden die je als zzp’er uitvoert zou het kunnen gebeuren dat een incident zich voordoet waardoor er bijvoorbeeld materiële schade wordt opgelopen. Dit kan tijdens het werk gebeuren, maar ook erna. Als zzp’er ben je dan verantwoordelijk voor de schade die wordt opgelopen en moet er een bepaald bedrag opgehoest worden. Aangezien dit bedrag in sommige gevallen kan oplopen tot in de duizenden euro’s is het vaak aan te raden om een zzp aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.  

Kosten 

De kosten worden in dat geval grotendeels overgenomen door de verzekeraar, waardoor het voortbestaan van jouw bedrijf niet in gevaar komt. In dat geval moet er alleen een eigen risico door jouzelf betaald worden en een maandelijkse premie. Deze verschillen per type beroep, aangezien er bij het ene beroep gewoonweg meer risico op schade wordt gelopen dan bij het andere beroep. Daarnaast is er per aanbieder van een zzp aansprakelijkheidsverzekering uiteraard ook verschil in de voorwaarden en de bijbehorende kosten. Ben je dus op zoek naar een zzp aansprakelijkheidsverzekering, dan is het wellicht verstandig om de aanbieders eerst onderling te vergelijken alvorens over te gaan tot een definitieve beslissing.